Rabarbrapai.

pne dra. Rynke panna littegrann i det du trekk inn ei ny lukt som har spredd seg i gangen, stova, kjkkenet, huset. Puste tungt ut igjen og sprre lystig fr drpninga: Har du baka pai mamma?


Mamma sin eigenkomponerte rabarbrapaioppskrift:

Bunn:
~ 150 gr. smr
~350 gr. mjl
~ 50 gr. sukker
~3 eggeplommer
~ 3-4 ss vatn

Fyll:
~400 gr. rabarbra
~1 appelsin (skall og saft)
~ 1 sitron (skall og saft)
~ 1 dl. sukker
~ 3 ss jordbrsyltety (eller 1 korg med jordbr)
~ 1 dl eplejuice
~ 2 ss potetmjl
~Litt raspa ingefr

Kok fyllet til ei jevn blanding og la det avkjle.
Eit tips er ta eplejuicen i eit glas og s potetmjlet oppi. Rr/rist mjlet i glaset fr du tek det i resten av blandinga. D er det lettare unng klumpar.
Om nska: 6 strimler med deig leggjast opp i eit rutenett etter 20 min.

I ovenen: 180Ci 40 - 50 min

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits